Mit csinál egy biomérnök?

Mit csinál egy biomérnök

Mit csinál egy biomérnök?

Mit csinál egy bioménök? A foglakozása nagyon szerteágazó lehet, ezért több meghatározás nagyobb segítséget nyújthat megérteni:

  • A biomérnök mikroorganizmusokat és azok termékeit használja ipari alkalmazás céljából. Ide tartozik a gyógyszeripar, élelmiszeripar, egészségügy, környezetvédelem, szennyvíztisztítás stb.
  • A biomérnökök rendelkeznek az ipari biotechnológiai, az élelmiszeripari és rokon ipari, valamint a környezetvédelemmel kapcsolatos biotechnológiai, mikrobiológiai és kémiai folyamatok, műveleti egységek, illetve összetett technológiai rendszerek tervezéséhez, irányításához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel. Alkalmasak a klinikai kémiával és biokémiával kapcsolatos mérnöki feladatok megoldására, valamint az e területen folytatott kutatásra és fejlesztésre.

Közreműködik korszerű biotechnológiai eljárásokat alkalmazó élelmiszeripari, gyógyszeripari és agro-biotechnológiai vállalkozások kialakításában, kutatómérnöki feladatokat lát el laboratóriumokban. Alkalmassá válik irányítói feladatok ellátására, szakértői, szaktanácsadói feladatkörök betöltésére. Elhelyezkedhet a vegyipari ágazatban, valamint az államigazgatás hazai és nemzetközi szervezeteiben.

Mit csinál egy biomérnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük